Kup online Facebook Instagram
Inka z ciasteczkiem

Składniki:

3 łyżeczki Inki klasycznej

  • 300 ml mleka
  • 10 ciastek korzennych lub innych herbatnikowych

Przygotowanie

Kruszymy ciastka na małe części i dodajemy do 250 ml mleka. Zostawiamy na 2-3 godziny w lodówce. Po tym czasie przelewamy mleko przez sitko i tak uzyskujemy ciasteczkowe mleko, które następnie spieniamy. Równolegle w kubku rozpuszczamy Inkę w gorącym mleku (50 ml). Następnie dolewamy spienione ciasteczkowe mleko. Całość dekorujemy pokruszonymi ciasteczkami lub jednym ciastkiem w całości. Smacznego :)

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się