Kup online Facebook Instagram
Inka z kruszoną chałwą

Składniki:

3 łyżeczki Inki klasycznej

200 ml napoju sojowego od Inki

  • 20 g chałwy
  • 2 łyżeczki konfitury wiśniowej lub z czarnej porzeczki
  • spieniony napój sojowy

Przygotowanie

Na dno kubka wkładamy konfiturę (z jak najmniejszą ilością owoców). Do małego rondelka wlewamy napój sojowy oraz dodajemy do niego pokruszoną chałwę. Podgrzewamy do momentu, aż chałwa się rozpuści. Dodajemy Inkę i dobrze mieszamy, nie zagotowujemy. Wlewamy całość do kubka i dekorujemy spienionym napojem sojowym.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się