Kup online Facebook Instagram
Inka ze spienionym mlekiem i czekoladą

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

  • 5 kostek gorzkiej czekolady
  • 200 ml zimnego mleka

Przygotowanie

Inkę rozpuszczamy w 50 ml ciepłego (nie spienionego mleka). Czekoladę ścieramy. Startą z 4 kostek czekoladę dodajemy do 150 ml mleka, które następnie spieniamy. Podczas podgrzewania czekolada rozpuści się tworząc czekoladowe spienione mleko. Tak przygotowane mleko dodajemy wcześniej przygotowanej Inki. Resztą czekolady posypujemy całość.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się