Kołysanka smaków
Składniki:
2 łyżeczki ulubionej Inki
200 ml napoju roślinnego
- 2 łyżeczki syropu pomarańczowego
- lub konfitury pomarańczowej
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 6 listków melisy
Przygotowanie
Listki melisy delikatnie oddzielamy od łodygi. Układamy je na dnie szklanki i zasypujemy brązowym cukrem. Delikatnie rozgniatamy całość łyżeczką. Tak przygotowaną szklankę odstawiamy na bok. W rondelku gotujemy napój roślinny. Po zagotowaniu zalewamy nim wsypane wcześniej do szklanki 2 łyżeczki Inki i 1 łyżeczkę kakao. Mieszamy. Dodajemy syrop lub konfiturę pomarańczową i całość ponownie energicznie mieszamy. Gotową kawę przelewamy do szklanki z melisą i cukrem. Delikatnie mieszamy i gotowe… idealnie sprawdzi się na ukojenie przed snem.